čtvrtek 14. srpna 2014

Konsolidace Půjček ve městě Plzeň

Toto je skutečně velmi významný okamžik v historii tohoto webu, protože Vám přinášíme úplně první článek a doufám, že v něm najdete hodnotné informace a budete se na tento web často vracet. Mnoho lidí vůbec neví co to vlastně konsolidace půjček a to je právě důvod, který mě vedl k napsání tohoto článku. Osobně mě velice překvapilo množství lidí, kteří buď  vůbec nevědí co taková konsolidace je, nebo o ní mají velmi zkreslené představy. V mém okolí je skutečně velmi mál lidí, kteří přesně vědí, o co jde, většina z nich nemá spíše vůbec tušení.

Žijeme v době, kdy konsolidaci půjček potřebuje stále větší množství lidí, ale zároveň žijeme ve státě, kde jenom velmi malé množství lidí ví, co to je a jak to funguje. To však zdaleka neplatí jenom u konsolidací, celková úroveň finanční gramotnosti je malá, protože ani za minulého režimu, ani po revoluci nebyla na školách výuka zaměřená na finance a tak lidé prostě neví. Samozřejmě proběhly nějaké pokusy v televizi, ale lidi, kteří by právě tyto informace nejvíce potřebovali, většinou podobné pořady, ze kterých se mohou něco dozvědět vůbec nesledují, a více je zajímá nějaká soutěž, reality show nebo jiný pořad který Vás pouze okrádá o Vás životní čas bez toho, aby byl pro Vás jakýmkoliv přínosem. To platí jak na Moravě, tak v Čechách a právě to, že ve školách tato výuka chybí je základním kamenem velkého problému a jednou z příčin, proč konsolidaci úvěrů tolik lidí u nás potřebuje. No přejděme nyní k problému samotnému.

Konsolidace půjček Plzeň je název tohoto článku, protože  celý tento web je určen obyvatelům Plzně a širokého okolí. No jsou články, které mají tak široké téma, že si je samozřejmě může přečíst kdokoliv a tento článek je jedním z nich. Tady se prostě budeme věnovat konsolidaci půjček obecně a je jedno jestli to je v Brně, Praze, Olomouci nebo třeba právě v Plzni.

Pokud čtete tento článek, tak se velice pravděpodobně nacházíte v situaci, kdy potřebujete konsolidovat nějakou ze svých půjček, nebo spíše ne jeden, ale hned více úvěrů. Věřte mi, že je to poměrně běžná situace. Lidé v ČR nemají v porovnání se západem příliš vysoké příjmy, ale chtějí žít podobným stylem života. Každý chce mít auto, byt, pračku, ledničku, moderní televizi a jezdit a aspoň dvakrát ročně na pěknou dovolenou, nejlépe samozřejmě do zahraničí. Toto je sen skutečně mnoha lidí, jenomže je dost nereálný. S platy, které jsou u nás běžně třeba jenom 10, 12 nebo 15 tisíc korun měsíčně si většina lidí takový životní styl nemůže dovolit. Mnoho lidí se s tím ale těžko smiřuje a pokoušejí se žít tímto "luxusním" životním stylem, i když na to nemají, nejčastěji za cenu půjček. Tak je zcela běžné že má dnes mladý pár půjčku nejenom na auto, ale také na pračku, kuchyň a dokonce existují i lidé, kteří jsou schopni si vzít úvěr i na dovolenou. Právě takoví lidé se nejčastěji dostávají do problémů, mají celou řadu různých půjček, z nich většina je velmi nevýhodná a pomalu se dostávají do situace, že nejsou schopni své závazky platit. Potom hledají pomoc právě v podobě konsolidace půjček.

Konsolidace úvěrů je něco jako zastřešení, ještě lépe řečeno sjednocení části nebo dokonce všech vašich úvěrů do jedné velké půjčky. Jaký to má smysl? No smysl to má takový, že pokud je vše provedeno správně a profesionálně a Vy jste nenaletěli žádným podvodníkům, kteří svoje podvodné nebo minimálně nemorální jednání pouze nazývají konsolidace půjček, plynou Vám z této konsolidace výhody.

Jednak nemusíte hlídat placení mnoha různých částek a tak se vyhnete tomu, že na nějakou splátku zapomenete a budete muset platit vysoké penále, ale také byste měli dosáhnout toho, že celkově budete platit měsíčně méně a snad Vám také klesnou úroky. To je však ideální situace, bohužel se v dnešní době pod pojmem konsolidace půjček často nachází zcela jiného, co člověka který už je ve finančních problémech dostane ještě hlouběji do dluhové pasti.

a jak vlastně takové konsolidace funguje? Je to velice jednoduchý princip. Máte třeba deset půjček s různě vysokými úroky a dohromady dlužíte například 600 tisíc korun. Najdete si banku nebo jinou společnost, která konsolidaci půjček nabízí. Ta vlastně udělá to, že Vám oněch 600 tisíc půjčí, zaplatí vašim věřitelům a vy pak splácíte tuto jednu velkou půjčku. Když se odečtou všechny různé poplatky a penále, které často vznikají při placení mnoha půjček a když se také vezme v potaz to, že často se jedná o půjčky z kreditních karet, kde jsou extrémně vysoké úroky, mělo by nahrazení jednou takovou velkou půjčkou pro Vás znamenat úsporu. Navíc by mělo být také možné domluvit se na nižších měsíčních splátkách a tak třeba ani neušetříte, ale vyhnete se tomu, že byste museli nějakou vaši půjčku přestat platit.

Konsolidace půjček není výhodná rozhodně vždycky a to i když ji budete provádět u renomované společnosti. Mnoho firem, které u nás půjčky nabízejí, totiž používají velice nepěknou taktiku jak z Vás dostat co nejvíce peněz. Mají totiž nastaven poplatek za předčasné splacení půjčky tak vysoký, že se konsolidace půjčky díky tomu vůbec nevyplatí.

Shrnutí: Konsolidace půjček je velmi dobrý způsob, jak se vyhnout pádu do dluhové pasti, je však nutné ji naprosto VŽDY provádět pouze u renomované společnosti a spočítat si jestli se skutečně vyplatí. My z webu Půjčky Plzeň rozhodně konsolidaci doporučujeme.|

Žádné komentáře:

Okomentovat